Χρησιμοποιούμε cookies για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας μέσω της ιστοσελίδας μας.

Τοποθεσία

Νέα Ηρακλίτσα

Λίγο έξω από την Καβάλα, το γραφικό λιμάνι της Νέας Ηρακλίτσας της προσδίδει μια μοναδική μαγεία, καθιστώντας την το ομορφότερο χωριό της περιοχής.

Στις ειδυλλιακές, ολοκάθαρες παραλίες της μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας και να γνωρίσετε από κοντά όλα τα θαλάσσια σπορ. Στις παραλίες της Νέας Ηρακλίτσας απονέμεται συνεχώς η γαλάζια σημαία, μια διάκριση που διέπεται από την εκπλήρωση 24 αυστηρών κριτηρίων που έχουν σχέση με την καθαριότητα της παραλίας, την οργάνωσή της, την ασφάλεια των επισκεπτών, την προστασία της φύσης και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Για τους κατόχους σκαφών αναψυχής, η σύγχρονη μαρίνα προσφέρει άνετη διαμονή, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές.

Στη Νέα Ηρακλίτσα λειτουργεί ιστιοπλοϊκός όμιλος, υπάρχουν γήπεδα ποδοσφαίρου, οργανωμένοι χώροι στάθμευσης καθώς και πολλά μπαράκια και υπέροχες ταβέρνες δίπλα στο κύμα.

Το πρωί διαθέτει την ηρεμία του μικρού χωριού και το βράδυ τη λάμψη και την ένταση ενός πολυσύχναστου τουριστικού θερέτρου. Ένας μεγάλος αριθμός από καφετέριες, εστιατόρια και ψαροταβέρνες κατά μήκος του πεζόδρομου θα σας υποδεχτούν θερμά και θα ικανοποιήσουν κάθε γευστική σας απαίτηση.

Όσοι είστε λάτρεις των θαλάσσιων περιηγήσεων έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μικρά ταξίδια στον κόλπο της Νέας Ηρακλίτσας και να θαυμάσετε από κοντά τα μικρά νησιά Φιδονήσι και Αρετούσα, τα μεγαλοπρεπή και απόκρημνα "Κόκκινα Βράχια", τη "Φωκιότρυπα" και την εικόνα της Παναγίας, σχηματισμένη από τη φύση.


Καβάλα

Καβάλα, η γαλάζια πολιτεία. Το πιο όμορφο λιμάνι του Αιγαίου, 12 χλμ. από τη Νέα Ηρακλίτσα. Ένας τόπος που όμοιός του δεν υπάρχει. Ένας εκπληκτικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας, που μαγεύει τους επισκέπτες με την πρώτη ματιά. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Σύμβολο, με το καταπράσινο δάσος του να την περιβάλλει. Έχει τις ομορφότερες παραλίες και την πιο γαλάζια θάλασσα στα πόδια της, ενώ το παλιό υδραγωγείο (Καμάρες), το Κάστρο, τα πλακόστρωτα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης (Παναγία) με το Ιμαρέτ και τα αγέρωχα νεοκλασικά κτίρια είναι θαυμαστοί μάρτυρες της ιστορίας της πόλης.

Η φυσική της ομορφιά έγινε πολλές φορές τραγούδι και οι άνθρωποι, από την αρχαιότητα ακόμη, τη θαύμαζαν. Η Καβάλα προσφέρει την ησυχία και την ξενοιασιά μιας μικρής επαρχιακής λουτρόπολης, ενώ συγχρόνως διαθέτει στοιχεία για έντονες συγκινήσεις και μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα που θα ζήλευαν πολλά παραδοσιακά κέντρα διακοπών και τουρισμού.

Δεν είναι όμως μόνο η ίδια η πολή που σε μαγεύει, αλλά και ο υπόποιπος νομός που την αγκαλιάζει. Μνημεία και αξιοθέατα δημιουργούν την αίσθηση πως στην Καβάλα ο χρόνος κυλάει πιο αργά.


Αμμόλοφοι

Οι εξωτικές παραλίες των Αμμολόφων βρίσκονται περίπου 4 χλμ. μετά τη Νέα Ηρακλίτσα. Τα τελευταία χρόνια έχουν αξιοποιηθεί σημαντικά, χωρίς όμως να χάσουν την ομορφιά τους. Βρίσκονται μετά το χωριό της Νέας Περάμου και προσελκύουν παραθεριστές από όλη τη βόρεια Ελλάδα αλλά και τις βαλκανικές χώρες.

Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται επίσης το Κάστρο, η χερσόνησος του "Βρασίδα" και το χωριό Ελευθερές, όπου παράγονται τα περίφημα σταφύλια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κρασιού και τσίπουρου.


Φίλιπποι

Σε απόσταση 12 χλμ. από την Καβάλα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, πόλη του βασιλείου της Μακεδονίας που κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους αποτέλεσε σημαντική αποικία βετεράνων λεγεωνάριων.

Προκαλεί το θαυμασμό το άψογα διατηρημένο ρωμαϊκό φόρουμ, οι επιβλητικές παλαιοχριστιανικές βασιλικές και η Εγνατία Οδός που διασχίζει την πόλη. Μπορεί ακόμη κανείς να δει την ακρόπολη, την παλαίστρα, τα λουτρά και το Οκτάγωνο. Το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι το ομώνυμο φεστιβάλ αρχαίου δράματος.

Η περιοχή των Φιλίππων κατοικήθηκε από τη νεολιθική εποχή, γεγονός που πιστοποιεί ένας συνοικισμός που βρέθηκε δύο χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη των Φιλίππων, ενώ η εγκατάσταση των ανθρώπων συνεχίστηκε και μετά τη νεολιθική εποχή. Η φήμη της πόλης απλώνεται παγκοσμίως το 42 π.Χ. χάρη στην κοσμοϊστορική μάχη των Φιλίππων που έγινε έξω από τα τείχη της και το αποτέλεσμά της αποτέλεσε σταθμό για την ιστορία των Φιλίππων, αφού Ρωμαίοι άποικοι εγκαθίστανται και την μετατρέπουν σε μια τελείως ρωμαϊκή πόλη.

Εδώ ο Απόστολος Παύλος διδάσκει το μήνυμα του Χριστιανισμού για πρώτη φορά στην Ευρώπη (49 μ.Χ.) και βαπτίζει στον ποταμό Ζυγάκτη την πρώτη Ευρωπαία χριστιανή, τη Λυδία, της οποίας το Βαπτιστήριο βρίσκεται λίγο πιο δυτικά από την αρχαία πόλη.


Νέστος

Το Δέλτα του ποταμού Νέστου βρίσκεται στα νότια σύνορα των Νομών Καβάλας και Ξάνθης. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για φυσιολάτρες και λάτρεις της πεζοπορίας, αφού σε μεγάλο τμήμα της διαδρομής υπάρχει μονοπάτι πολύ φανερό και καλά συντηρημένο. Η αρχή του Δέλτα τοποθετείται στην έξοδο του ποταμού από τον ορεινό όγκο, στο χωριό Τοξότες και απλώνεται προς τα νότια, καταλαμβάνοντας μία αρκετά μεγάλη έκταση από την Νέα Καρβάλη μέχρι τα Άβδηρα, με μήκος ακτογραμμής περίπου 50 χιλιομέτρων. Έχει συνολική έκταση περίπου 500.000 στρέμματα. Θεωρείται από τους σημαντικότερους υγροτόπους της χώρας αλλά και της Ευρώπης, λόγω έκτασης και ποικιλίας των βιοτόπων του. Αποτελεί μωσαϊκό επιμέρους υγροτόπων από τους οποίους οι μεγαλύτεροι και πιο διακριτοί είναι η Λιμνοθάλασσα Βάσσοβας, η Λιμνοθάλασσα Ερατεινού, η Λιμνοθάλασσα Αγιάσματος, η Λιμνοθάλασσα Κοκάλας, η Λιμνοθάλασσα Χαϊδευτού, η Λιμνοθάλασσα Κεραμωτής, η Λιμνοθάλασσα Μοναστηρακίου και η Λιμνοθάλασσα των Μαγγάνων. Το Δέλτα του Νέστου έχει χαρακτηριστεί από το Ελληνικό κράτος ως Υγρότοπος Διεθνούς Σημασίας και προστατεύεται από τη Συνθήκη Ramsar.

Villa Mediterrane on Facebook

2022 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
9.4 Rated by Guests